Kurz grilování Itálie - GA 103

Skladem

26.05.2022

2 500 Kč
2 066 Kč (bez DPH)
Výrobce Weber
kulinářské umění

CO BUDEME GRILOVAT

Bruschetta  s rajčaty

3 koktejlová rajčata

½ červené cibule

3 lístky bazalky

2 stroužky česneku

Sůl

Pepř

Olivový olej

Parmezán

Bageta

Rajčata nakrájíme na kostičky, smícháme s najemno nasekanou cibulkou a bazalkou. Přidáme česnek na plátky, osolíme a opepříme. Vše zamícháme a zakápneme olivovým olejem. Bagetu na krájíme na silnější plátky a opečeme z obou stran na grilu. Na opečenou bagetu dáme směs z rajčat a koření. Nakonec posypeme parmezánem a ozdobíme lístkem bazalky.

Caesar burger

1 hamburger bulka

1 vykoštěné kuřecí stehno

1 plátek římského salátu

Parmezán

Slanina

Caesar dresink

Dresink:

3 lžíce majonéza

4 filátka ančoviček

1 stroužek česneku

2 lžíce parmezán

1 lžička hořčice dijón

Sůl

Pepř

Citronová šťáva

Gril rozpálený na 250°C postříkáme NON-STICK SPRAY. Maso osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Kuřecí stehno vložíme do grilu a grilujeme cca 2-3 minuty z každé strany. Slaninu na plátky opečeme dozlatova. Opečené maso z obou stran sundáme z grilu a nafilírujeme. Zlehka si opečeme obě poloviny bulky a potřeme naším dresinkem. Přidáme list římského salátu, nafilírované maso, plátky opečené slaniny a nakonec pár hoblinek parmezánu.

Pizza Margherita

300g sugo

Bazalka

300g mozzarella

Těsto:

2 lžíce oleje

Sůl

1 droždí

1kg hladká mouka

5dcl vlažná voda

Cukr

 

Droždí rozmícháme ve vlažné vodě, smícháme s moukou, olejem a špetkou soli. Těsto rozdělíme na 4 bochánky a zabalíme do potravinářské folie a necháme odležet. Poté těsto rozválíme na placku a hodně podmoučíme. Na těsto rozetřeme rovnoměrně sugo a natrháme mozzarellu. Pomocí pizza lopaty vložíme syrovou placku na již rozpálený kámen v grilu. Pečeme cca 10 minut na 200°C. Následně pizzu vyndáme z grilu, nakrájíme a zdobíme lístky bazalky.

Sladké koule s čokoládou

1 vejce

1 prášek do pečiva

2 lžíce cukru

3 lžíce oleje

200ml mléka

150g hladké mouky

Sůl

Javorový sirup

Čokoláda

Čerstvé ovoce

 

Mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl smícháme dohromady. Přidáme vejce, olej, pomalu přiléváme mléko a šleháme. Rozpálíme gril spolu s EBELSKEVER na 200°C. EBELSKEVER vymažeme a vlijeme těsto. Po chvilce vložíme čerstvé ovoce a zasypeme čokoládou. Po vyndání z grilu přelijeme javorovým sirupem.

Pico de Gallo

5 rajčat

1 červená cibule

4 lžíce nakládaných jalapeňos

1 limetka

40ml olivový olej

4 stroužky česneku

Sůl

Pepř

1 hrst koriandru

 

Z rajčat odstraníme jadřince, které můžeme použít například na pizzu nebo na bruschetu. Poté nasekáme najemno cibuli, jalapeňos, česnek a koriandr. Smícháme všechny ingredience, zalijeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a vymáčkneme šťávu z limety. Vše důkladně promícháme a můžeme podávat jako přílohový salátek.


Grily

GrilCentrum Modřany

Modřanská 80, P-4, 143 00

Tel: +420 775 402 769

Sobota 25.6. z technických důvodů ZAVŘENO.!

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 09:00 - 19:00
  • Sobota: 10:00 - 14:00

 

GrilCentrum WEBER Harfa

Ocelářská 3, P-9, 190 00

Tel: +420 602 308 830

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 09:00 - 19:00
  • Sobota: 10:00 - 14:00

 

 

Obrázek