High Life Steak Top Blade USA/Loupaná plec 250-500g cena je za 1 kg - SK131133

Na objednání novinka High Life Steak Top Blade USA/Loupaná plec 250-500g cena je za 1 kg
cena: 249 Kč (vč. DPH)
cena bez DPH: 205 Kč
Výrobce High Life
Kód M 025
MOC 249 Kč (s DPH)
205 Kč (bez DPH)

Top blade steak

Hovězí Top blade steak

Hovězí top blade steak

Top blade steak je výtečný a cenově dostupný kousek masa, který se porcuje ze střední části plece, z tzv. loupané plece. Anatomicky mluvíme o přední noze zvířete v oblasti ramene, konkrétně se jedná o velký podhřebenový sval ovládající ramenní kloub. Loupaná plec má zde jemná svalová vlákna, je hezky mramorovaná a top blade steak je tak po úpravě měkký a šťavnatý.

Flat iron nebo Top blade steak?

Z masa loupané plece se porcují zejména 2 druhy známých steaků. Jsou jimi Top blade steak a Flat iron steak. Často bývají oba tyto řezy zaměňovány, nebo dokonce ztotožňovány. Zkušení řezníci však dobře vědí, že je mezi nimi zásadní a celkem markantní rozdíl. Tím je vnitřní šlacha, která je pro loupanou plec typická. V případě

Top blade steaku

se totiž loupaná plec krájí napříč svalovými vlákny a ona šlacha zůstává jako dělící čára uprostřed masa. Naopak při porcování flat iron steaku se šlachy uprostřed zbavíte a zůstávají jen čisté nízké steaky. Ty se ovšem opékají podél svalových vláken a při servírování je tedy nutné krájet flat iron na tenké příčné plátky.

Top blade steak – tipy na přípravu

I když je maso na top blade steak krásně šťavnaté a provoněné hovězinou, jeho chuť i křehkost můžete podpořit nějakou zajímavou marinádou. Mezi oblíbené patří směs olivového oleje, červeného vína, hořčice a česneku (sůl, pepř a rozmarýn je samozřejmostí).

Top blade steak ale oceníte

i připravený "na klasiku", tedy jen s trochou olivového oleje, solí a pepřem.

Než půjde na pánev

Aby nebylo maso houževnaté, kupujte top blade steak vždy dobře vyzrálý a z mladého zvířete (býk nebo jalovice okolo 24 měsíců). Před úpravou jej vyndejte z lednice alespoň hodinu předem, aby získalo pokojovou teplotu. V opačném případě by váš top blade steak utrpěl teplotní šok a ve výsledku by byl rovněž tuhý. A drobná rada na závěr. Kvalitní steakové maso, jakým Top blade steak bezesporu je, vám bude nejlépe chutnat propečené maximálně na medium, rozhodně ne více!

Přinášíme vám možnost ohodnotit produkty, které jste si u nás zakoupili!

Pomůžete tím návštěvníkům našeho webu, kteří stále váhají s výběrem nebo prostě jen potřebují poradit. Tato služba může velice usnadnit jejich a také vaše rozhodování. Je to služba pro vás, která má za cíl maximálně vám usnadnit výběr a udělat si o daném výrobku obrázek. Chceme, abyste jako naši zákazníci, byli s každým nákupem u nás spokojeni. Pokud stále váháte, stačí si pročíst komentáře uživatelů a ihned máte jasno!

JAK NA TO?

U každého výrobku najdete ve spodní části stránky sekci „uživatelské hodnocení“, kam můžete napsat váš komentář a dále obodovat příslušný výrobek hvězdičkami. Jejich počet závisí na tom, jak jste s daným produktem spokojeni či nikoliv. Uveďte veškeré přednosti či nedostatky, o kterých se chcete podělit s ostatními. Budeme mít radost z každého nového komentáře, který na náš web umístíte.

A nezapomeňte – vašich hodnocení, rad a poznámek si velice ceníme!


Suroviny pro gril a nápoje