Vykosťovací nůž 130 mm, SOK Olive Sunshine Damascus - K-HOK55B
Vykosťovací nůž s 13 cm čepelí z 67 vrstev damaškové oceli a rukojetí z olivového dřeva Více informací
cena bez DPH: 1 486 Kč Skladem
Výrobce | SOK |
---|---|
Kód | DKHOK55B |
MOC | 1 799 Kč (s DPH) |
1 486 Kč (bez DPH) |
Japonský vykosťovací nůž, SOK Olive Sunshine Damascus
Vykosťovací nůž má velmi tenkou dlouhou čepel. Díky tomu je zvláště účinný při vykosťování všech druhů masa, ryb a drůbeže, oddělování kůže, chrupavek, svalové tkáně nebo šlach. Ostrá čepel umožňuje hluboké řezy a je schopna okrájet maso tak účinně, že na kosti nezbyde ani gram. Speciálně tvarovaná čepel umožňuje noži obejít i velké klouby.
Čepel nožů ze série SOK Olive Sunshine Damascus je tvořena jádrem z damascénské oceli VG-10 (o tvrdosti přibližně 61 HRC), které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, zajišťujících mimořádnou odolnost a houževnatost. Na čepeli je tak možné vidět jednotlivé vrstvy, které vytváří jedinečný, neopakovatelný a třpytivý damascénský vzor SUNSHINE.
Rukojeť je vyrobena z překrásného olivového dřeva, které je barevně velmi atraktivní a velmi žádané. Dřevo lze krásně leštit, je pevné a tvrdé, proto se často nazývá "krásou, která nestárne". Rukojeti jsou navrženy tak, aby dokonale padly do ruky a poskytovaly maximální pohodlí při práci. Nože jsou dokonale vyvážené, což zabraňuje únavě rukou a zajišťuje maximální kontrolu a přesnost.
Parametry nože:
- Ocel: VG10 Damascus, 61 HRC
- Délka čepele: 130 mm
- Délka rukojeti: 95 mm
- Celková délka: 240 mm
- Hmotnost: 75 g
- Dodáváno v dárkové kazetě
Ostření a údržba:
- Pro každodenní vytažení ostří používejte ocílku.
- Pro ostření používejte diamantové a vodní brusné kameny. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi, obraťte se na profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
- Nože z damaškové oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí! Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
- Japonské nože nikdy nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin! Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
- Chraňte nože a jejich ostří před pádem nebo nárazem!
- K uložení nožů používejte magnetickou lištu nebo stojánek.
Paprsky slunce na čepeli ...
... a ta rukojeť
Materiály a ostrost zůstávají. Mění se jen tvar, velikost a celková hmotnost.
Materiál rukojeti: | olivové dřevo |
---|