Vykosťovací nůž 130 mm, SOK Olive Sunshine Damascus - K-HOK55B

Skladem novinka

Vykosťovací nůž s 13 cm čepelí z 67 vrstev damaškové oceli a rukojetí z olivového dřeva Více informací

cena: 1 799 Kč (vč. DPH)
cena bez DPH: 1 486 Kč
Výrobce SOK
Kód DKHOK55B
MOC 1 799 Kč (s DPH)
1 486 Kč (bez DPH)
kulinářské umění

Japonský vykosťovací nůž, SOK Olive Sunshine Damascus

Vykosťovací nůž má velmi tenkou dlouhou čepel. Díky tomu je zvláště účinný při vykosťování všech druhů masa, ryb a drůbeže, oddělování kůže, chrupavek, svalové tkáně nebo šlach. Ostrá čepel umožňuje hluboké řezy a je schopna okrájet maso tak účinně, že na kosti nezbyde ani gram. Speciálně tvarovaná čepel umožňuje noži obejít i velké klouby.

Čepel nožů ze série SOK Olive Sunshine Damascus je tvořena jádrem z damascénské oceli VG-10 (o tvrdosti přibližně 61 HRC), které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, zajišťujících mimořádnou odolnost a houževnatost. Na čepeli je tak možné vidět jednotlivé vrstvy, které vytváří jedinečný, neopakovatelný a třpytivý damascénský vzor SUNSHINE.

Rukojeť je vyrobena z překrásného olivového dřeva, které je barevně velmi atraktivní a velmi žádané. Dřevo lze krásně leštit, je pevné a tvrdé, proto se často nazývá "krásou, která nestárne". Rukojeti jsou navrženy tak, aby dokonale padly do ruky a poskytovaly maximální pohodlí při práci. Nože jsou dokonale vyvážené, což zabraňuje únavě rukou a zajišťuje maximální kontrolu a přesnost.

 

Parametry nože:
  • Ocel: VG10 Damascus, 61 HRC
  • Délka čepele: 130 mm
  • Délka rukojeti: 95 mm
  • Celková délka: 240 mm
  • Hmotnost: 75 g
  • Dodáváno v dárkové kazetě

 

Ostření a údržba:
  • Pro každodenní vytažení ostří používejte ocílku.
  • Pro ostření používejte diamantové a vodní brusné kameny. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi, obraťte se na profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
  • Nože z damaškové oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí! Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • Japonské nože nikdy nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin! Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
  • Chraňte nože a jejich ostří před pádem nebo nárazem!
  • K uložení nožů používejte magnetickou lištu nebo stojánek.

 

Paprsky slunce na čepeli ... Damascénský vzor

... a ta rukojeť Rukojeť z olivového dřeva

Materiály a ostrost zůstávají. Mění se jen tvar, velikost a celková hmotnost. Modelová řada

Materiál rukojeti: olivové dřevo

Kuchyňské nože

GrilCentrum Modřany

Modřanská 80, P-4, 143 00

Tel: +420 775 402 769

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 09:00 - 19:00

 

GrilCentrum WEBER Harfa

Ocelářská 3, P-9, 190 00

Tel: +420 602 308 830

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 09:00 - 19:00

 

 

Obrázek