Rybí steaky terijaki s rýží

» » » » Rybí steaky terijaki s rýží

Doba na přípravu: 45 minut
Náročnost: středně
Doba grilování: 6 minut


Suroviny:

Na rybí steaky:

  • 3     lžíce saké (japonské rýžové víno)
  • 3     lžíce suchého cherry
  • 3     lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1     a půl lžíce cukru
  • 4     rybí steaky, po 175 – 200 g


Na rýži:

  • sůl
  • 350 g     směsi dlouhozrnné divoké rýže
  • kousek čerstvého zázvoru (asi 2,5 cm)
  • 225 g     cukrového hrášku
  • 1     svazek jarní cibulky


Příprava:

1. Saké s cherry, sójovou omáčkou a cukrem ohříváme, až se cukr úplně rozpustí. Krátce necháme přejít varem, odstavíme a necháme vychladnout.

2. Rybí steaky omyjeme, důkladně osušíme papírovou utěrkou a ve vychladlé omáčce terijaki v chladu (ne v chladničce) marinujeme 30 minut. Přitom je jednou obrátíme.

3. Rýžovou směs uvaříme se zázvorem podle návodu na obalu. Cukrový hrášek podélně nakrájíme na 3-4 nudličky, v osolené vodě blanšírujeme  2 minuty a zchladíme pod studenou vodou. Jarní cibulku nakrájíme na jemné kroužky. Rýži slijeme, zázvor vyjmeme, cukrový hrášek a jarní cibulku vmícháme do rýže.

4. Rybí steaky vyjmeme z marinády. Při středním žáru je grilujeme 5-6 minut, několikrát potřeme marinádou a jednou obrátíme. Podáváme s rýží.

Tento recept nejlépe připravíte na grilech Weber

darek zdarma
Gril na dřevěné uhlí ø 57 cm, Weber Master-Touch GBS, černý

Gril na dřevěné uhlí ø 57 cm, Weber Master-Touch GBS, černý

GBS rošt ø 57 cm, palivové nádoby pro přímé i nepřímé grilování, teploměr v poklopu
Skladem 6 990 Kč (s DPH)
darek zdarma Video
Gril Weber Original Kettle 57 cm E-5710 černý 2019
Skladem 5 490 Kč (s DPH)
darek zdarma Video
Gril Weber Compact Kettle 57 cm černý
Skladem 3 990 Kč (s DPH)

Všechny grily nabídce

Recepty

GrilCentrum Modřany

Prodejna otevřena.!

Modřanská 80, P-4, 143 00

Tel: +420 775 402 769

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 10:00 - 18:00

 


GrilCentrum Harfa

Prodejna otevřena.!

Ocelářská 3, P-9, 190 00

Tel: +420 602 308 830

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 09:00 - 18:00