Rybí steaky terijaki s rýží

» » » » Rybí steaky terijaki s rýží

Doba na přípravu: 45 minut
Náročnost: středně
Doba grilování: 6 minut


Suroviny:

Na rybí steaky:

  • 3     lžíce saké (japonské rýžové víno)
  • 3     lžíce suchého cherry
  • 3     lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1     a půl lžíce cukru
  • 4     rybí steaky, po 175 – 200 g


Na rýži:

  • sůl
  • 350 g     směsi dlouhozrnné divoké rýže
  • kousek čerstvého zázvoru (asi 2,5 cm)
  • 225 g     cukrového hrášku
  • 1     svazek jarní cibulky


Příprava:

1. Saké s cherry, sójovou omáčkou a cukrem ohříváme, až se cukr úplně rozpustí. Krátce necháme přejít varem, odstavíme a necháme vychladnout.

2. Rybí steaky omyjeme, důkladně osušíme papírovou utěrkou a ve vychladlé omáčce terijaki v chladu (ne v chladničce) marinujeme 30 minut. Přitom je jednou obrátíme.

3. Rýžovou směs uvaříme se zázvorem podle návodu na obalu. Cukrový hrášek podélně nakrájíme na 3-4 nudličky, v osolené vodě blanšírujeme  2 minuty a zchladíme pod studenou vodou. Jarní cibulku nakrájíme na jemné kroužky. Rýži slijeme, zázvor vyjmeme, cukrový hrášek a jarní cibulku vmícháme do rýže.

4. Rybí steaky vyjmeme z marinády. Při středním žáru je grilujeme 5-6 minut, několikrát potřeme marinádou a jednou obrátíme. Podáváme s rýží.

Tento recept nejlépe připravíte na grilech Weber

doprava zdarma darek zdarma Video
Weber Gril Weber Original Kettle 57 cm E-5710 černý 2019
doprava zdarma darek zdarma
Gril Weber Kettle Plus

Gril Weber Kettle Plus

Skladem 4 999 Kč (s DPH)
doprava zdarma darek zdarma
Weber Gril Weber Original Kettle 47 cm E-4710 černý 2019

Všechny grily nabídce

Recepty