Plněná rajčata se salsou verde

» » » » Plněná rajčata se salsou verde

Doba na přípravu: 50 minut
Náročnost: snadné
Doba grilování: 8 – 10 minut


Suroviny:

Na rajčata:

  • 400 g bílých fazolí (z konzervy)
  • 2-3 sušená rajčata v oleji
  • 2-4 střiky tabaska
  • 1 nasekaný stroužek česneku
  • 250g žampionů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 nasekaná cibule
  • sůl, čerstvě umletý černý pepř
  • 3 lžíce čerstvě nasekané petrželky
  • 12 masitých rajčat
  • olej na potření

Salsa verde:

  • ½ svazku petrželky
  • 2-3 snítky máty
  • 3 lžíce kaparů
  • 1 nasekaný stroužek česneku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • šťáva z ½ citronu
  • 120 ml olivového oleje

Příprava:

1. Fazole opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a v misce je lehce rozmačkáme vidličkou. Sušená rajčata najemno nasekáme a smícháme s fazolemi, tabákem a česnekem.

2. Žampiony očistíme, otřeme kuchyňskou utěrkou a v mixéru najemno rozmělníme. Nasekanou cibuli smažíme v horkém oleji 6-7 minut. Přidáme žampiony a za stálého míchání vaříme dalších 10 minut, až se tekutina odpaří. Vmícháme fazolovou směs, osolíme a opepříme. Přisypeme petrželku a odložíme stranou.

3. Z rajčat odřízneme vršek. Rajčata vydlabeme, vnitřek okořeníme solí a pepřem a naplníme směsí fazolí a žampionů. Přiklopíme víčko, rajčata potřeme olejem a při středním žáru grilujeme 8-10 minut, až je náplň horká a dužnina měkká.

4. Na salsu verde omyjeme bylinky, osušíme je a lístky otrháme. Všechny přísady mixujeme, až vznikne hrubá pasta. Salsu podáváme s horkými rajčaty.

Tento recept nejlépe připravíte na grilech Weber

darek zdarma
Weber Weber Fireplace - přenosné ohniště

Weber Weber Fireplace - přenosné ohniště

Skladem 4 990 Kč (s DPH)
darek zdarma
Weber Gril Weber Go-Anywhere

Weber Gril Weber Go-Anywhere

Skladem 2 490 Kč (s DPH)
darek zdarma Video
Weber Gril Weber Smokey Joe Premium 37 cm, krémový

Všechny grily nabídce

Recepty