Makrela s ostrým rajčatovým dresinkem s koprem a kapary (4 porce)

» » » » Makrela s ostrým rajčatovým dresinkem s koprem a kapary (4 porce)

Doba na přípravu: 50 minut
Náročnost: středně
Doba grilování: 12 minut


Suroviny:

  • 4     vykuchané makrely
  • 1     svazek čerstvého kopru
  • 2     lžíce olivového oleje
  • 1     nasekaná cibule
  • 1     nasekaný stroužek česneku
  • 200 g     nakrájených rajčat (z konzervy)
  • 4     lžíce červeného vinného octa
  • 1     lžička cukru
  • 120 ml     olivového oleje
  • 2     lžíce nakrájené pažitky
  • sůl, čerstvě umletý černý pepř
  • olej na potření
  • 2     lžíce kaparů


Příprava:

1. Makrely omyjeme pod studenou vodou, osušíme papírovou utěrkou a odřízneme ploutve. Rybu z obou stran třikrát a čtyřikrát nařízneme až ke kosti. Vzniklé otvory naplníme malou snítkou kopru. Zbytek kopru najemno nasekáme.

2. Na dresink rozehřejeme olivový olej a cibuli s česnekem necháme 2-3 minuty zesklovatět. Přidáme rajčata a při mírném žáru vaříme 10-15 minut. Ve druhém hrnci přivedeme k varu 2 lžíce octa a cukr a vaříme, až se množství zmenší asi na 2 lžíce. Cukrový ocet přidáme k rajčatům.

3. Směs propasírujeme do hrnce a vaříme další 1-2 minuty, až dresink zhoustne. Pak ho odstavíme a necháme zchladnout.

4. Zbytek octa smícháme s olivovým olejem, nasekaným koprem, pažitkou, solí a pepřem na zálivku.

5. Makrely potřeme trochou oleje, rozložíme na grilovací rošt, a při středním žáru grilujeme 10-12 minut, až je maso měkké.

6. Rajčatovou směs vmícháme do bylinkové zálivky, přidáme kapary, a podáváme s horkými makrelami.

Tento recept nejlépe připravíte na grilech Weber

darek zdarma
Weber Gril Weber Go-Anywhere

Weber Gril Weber Go-Anywhere

Skladem 2 490 Kč (s DPH)
darek zdarma Video
Weber Gril Weber Smokey Joe Premium 37 cm, krémový
darek zdarma
Weber Weber Fireplace - přenosné ohniště

Weber Weber Fireplace - přenosné ohniště

Skladem 4 990 Kč (s DPH)

Všechny grily nabídce

Recepty