Makrela s ostrým rajčatovým dresinkem s koprem a kapary (4 porce)

» » » » Makrela s ostrým rajčatovým dresinkem s koprem a kapary (4 porce)

Doba na přípravu: 50 minut
Náročnost: středně
Doba grilování: 12 minut


Suroviny:

  • 4     vykuchané makrely
  • 1     svazek čerstvého kopru
  • 2     lžíce olivového oleje
  • 1     nasekaná cibule
  • 1     nasekaný stroužek česneku
  • 200 g     nakrájených rajčat (z konzervy)
  • 4     lžíce červeného vinného octa
  • 1     lžička cukru
  • 120 ml     olivového oleje
  • 2     lžíce nakrájené pažitky
  • sůl, čerstvě umletý černý pepř
  • olej na potření
  • 2     lžíce kaparů


Příprava:

1. Makrely omyjeme pod studenou vodou, osušíme papírovou utěrkou a odřízneme ploutve. Rybu z obou stran třikrát a čtyřikrát nařízneme až ke kosti. Vzniklé otvory naplníme malou snítkou kopru. Zbytek kopru najemno nasekáme.

2. Na dresink rozehřejeme olivový olej a cibuli s česnekem necháme 2-3 minuty zesklovatět. Přidáme rajčata a při mírném žáru vaříme 10-15 minut. Ve druhém hrnci přivedeme k varu 2 lžíce octa a cukr a vaříme, až se množství zmenší asi na 2 lžíce. Cukrový ocet přidáme k rajčatům.

3. Směs propasírujeme do hrnce a vaříme další 1-2 minuty, až dresink zhoustne. Pak ho odstavíme a necháme zchladnout.

4. Zbytek octa smícháme s olivovým olejem, nasekaným koprem, pažitkou, solí a pepřem na zálivku.

5. Makrely potřeme trochou oleje, rozložíme na grilovací rošt, a při středním žáru grilujeme 10-12 minut, až je maso měkké.

6. Rajčatovou směs vmícháme do bylinkové zálivky, přidáme kapary, a podáváme s horkými makrelami.

Tento recept nejlépe připravíte na grilech Weber

doprava zdarma darek zdarma Video
Weber Gril Weber Original Kettle 57 cm E-5710 černý 2019
darek zdarma
Weber Gril Weber SMOKEY JOE Premium 37cm  modrý
darek zdarma Video
Gril Weber Smokey Joe Premium 37 cm zelený

Gril Weber Smokey Joe Premium 37 cm zelený

Skladem 2 290 Kč (s DPH)

Všechny grily nabídce

Recepty