Kachní prsíčka na pomerančích (4 porce)

» » » » Kachní prsíčka na pomerančích (4 porce)

Doba na přípravu: 30 minut
Náročnost: snadné
Doba grilování: 15 minut
Doba na marinování: 1 hodina marinování


Suroviny:

  • 4     kachní prsa
  • nastrouhaná kůra a šťáva z 1 biopomeranče
  • 1     nasekaný stroužek česneku
  • 1     nasekaná šalotka
  • 1     bobkový list
  • 250 ml     červeného vína
  • 2     lžíce balzamikového octa
  • 1     lžička cukru
  • sůl, čerstvě umletý černý pepř
  • 3     lžíce rybízového želé


Příprava:


1. Přebytečný tuk z kachních prsíček odkrojíme. Kůži nařízneme až k masu do mřížky. Kachní prsa potřeme pomerančovou kůrou a vložíme do ploché nádoby. Česnek a šalotku nasypeme na maso, přidáme bobkový list a zalijeme pomerančovou šťávou a červeným vínem. Marinujeme alespoň 1 hodinu.

2. Kachní prsa necháme dobře okapat. Marinádu nalijeme do malého hrnce. Přidáme balzamikový ocet, přivedeme k varu a vaříme, až se polovina tekutiny odpaří. Omáčku přecedíme do jiného hrnce a okořeníme solí, cukrem a pepřem. Přidáme rybízové želé a vaříme 1-2 minuty, až omáčka zhoustne.

3. Kachní prsa položíme kůží dolů na grilovací rošt a při mírném žáru grilujeme dalších 6-7 minut. Kdo má raději maso důkladně propečené, prodlouží dobu grilování o 3-4 minuty.

4. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s teplou omáčkou.

Tento recept nejlépe připravíte na grilech Weber

darek zdarma Video
Gril Weber Smokey Joe Premium 37 cm zelený

Gril Weber Smokey Joe Premium 37 cm zelený

Skladem 2 290 Kč (s DPH)
darek zdarma Video
Weber Gril Weber Smokey Joe Premium 37 cm, krémový
darek zdarma
Weber Gril Weber SMOKEY JOE Premium 37cm  modrý

Všechny grily nabídce

Recepty