Jehněčí karé po provensálsku (4 porce)

» » » » Jehněčí karé po provensálsku (4 porce)

Doba na přípravu: 2 hodiny
Náročnost: středně
Doba grilování: 15-25 minut
Doba na marinování: 4 hodiny


Suroviny:

Na jehněčí karé:

  • ½     svazku petrželky
  • 1     nasekaná cibule
  • 6     nasekaných stroužků česneku
  • 4     nasekaná oválná rajčata
  • 15 g     rozmarýnu
  • 2     lžíce dijonské hořčice
  • 300 ml     červeného vína
  • 1     lžička soli
  • ½     lžičky čerstvě umletého černého pepře
  • 2     jehněčí karé, asi po 650 g


Na fazolový salát:

  • 250 g     suchých bílých fazolí
  • 1     malá cibule
  • 1     mrkev
  • 1     řapík celeru
  • 1 ½     lžičky oregana
  • 2     velká rajčata
  • 50 g     černých nebo zelených oliv
  • 50 ml     olivového oleje
  • 3     lžíce červeného vinného octa
  • 2     lžíce nasekané petrželky
  • sůl, čerstvě umletý černý pepř


Příprava:

1. Na marinádu omyjeme petrželku, osušíme ji a lístky otrháme. S cibulí, česnekem, rajčaty, rozmarýnem, hořčicí, červeným vínem, solí a pepřem je rozmixujeme v mixéru. Marinádu nalijeme do misky.

2. Z jehněčího karé odřízneme přebytečný tuk a maso ze všech stran obalíme v marinádě. Pod pokličkou v chladničce marinujeme 4-6 hodin.

3. Fazole nasypeme do velkého hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, vaříme 10 minut, odstavíme a pod pokličkou necháme 1 hodinu uležet. Vodu slijeme a fazole necháme okapat.

4. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na větší kousky. S fazolemi, 900 ml vody a oreganem je vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Žár zmírníme a pod pokličkou zvolna vaříme 40 minut, až fazole změknou. Cibuli, mrkev a celer vyjmeme a fazole nasypeme do mísy. Rajčata nakrájíme na kousky, olivy na plátky. Olivový olej, ocet, petrželku, rajčata a olivy přidáme do fazolí, vše důkladně osolíme a opepříme a necháme vychladit.

5. Jehněčí maso vyjmeme z marinády a kosti obalíme alobalem, aby se nepřipálily. Grilujeme přímo při středním žáru. Pokud chceme maso krvavé, tak 15 minut, medium 20 minut a dobře propečené 25 minut. Maso sejmeme z roštu a necháme 10-15 minut odpočinout. Pak je nakrájíme na plátky a podáváme s fazolovým salátem.

Tento recept nejlépe připravíte na grilech Weber

darek zdarma Video
Cestovní gril na dřevěné uhlí ø 37 cm, Weber Smokey Joe, slonovinový

Cestovní gril na dřevěné uhlí ø 37 cm, Weber Smokey Joe, slonovinový

Grilovací rošt ø 37 cm, porcelánem smaltovaný kotel a poklop, zámek poklopu Tuck-N-Carry
Skladem 2 290 Kč (s DPH)
darek zdarma Video
Gril na dřevěné uhlí Weber Original Kettle ø 57 cm, E-5710, černý

Gril na dřevěné uhlí Weber Original Kettle ø 57 cm, E-5710, černý

rošt ø 57 cm, teploměr v poklopu, hluboký popelník
Skladem 5 490 Kč (s DPH)
darek zdarma Video
Cestovní gril na dřevěné uhlí ø 37 cm, Weber Smokey Joe, šedý

Cestovní gril na dřevěné uhlí ø 37 cm, Weber Smokey Joe, šedý

Grilovací rošt ø 37 cm, porcelánem smaltovaný kotel a poklop, zámek poklopu Tuck-N-Carry
Skladem 2 290 Kč (s DPH)

Všechny grily nabídce

Recepty

GrilCentrum Modřany

Prodejna otevřena.!

Modřanská 80, P-4, 143 00

Tel: +420 775 402 769

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 08:00 - 19:00
  • Sobota: 10:00 - 14:00

 


GrilCentrum Harfa

Prodejna otevřena.!

Ocelářská 3, P-9, 190 00

Tel: +420 602 308 830

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 09:00 - 19:00
  • Sobota: 10:00 - 14:00

 

Obrázek

Obrázek