Perfektní steak

» » » » Perfektní steak

Při grilování získá steak typické mřížkování a aroma, které se rozvine při prudkém opečení, mu dodá optimální chuť. Zkrátka a dobře: perfektní steak.


Připravte si na grilu perfektní steak jako profesionál:

  • První stranu steaku grilujte 4 minuty v přímé grilovací zóně a se zavřeným poklopem.
  • Steak obraťte.
  • Druhou stranu grilujte další 4 minuty v přímé zóně a se zavřeným poklopem.
  • Poté položte steak druhou stranou do nepřímé grilovací zóny a tam grilujte dalších 10 minut se zavřeným poklopem.
  • Potom zkontrolujte pomocí digitálního kapesního teploměru, zda má maso požadovanou vnitřní teplotu a v případě potřeby pokračujte v opékání, dokud steak nebude mít požadovanou vnitřní teplotu (tento postup by neměl trvat déle než 7 minut).
  • Steak sundejte z grilu a nechte 3–5 minut odpočívat na předehřátém talíři. Tím se masové šťávy znovu rozloží a maso zůstane krásně šťavnaté.
  • Nechte si chutnat!

 

Tento recept nejlépe připravíte na grilech Weber

darek zdarma
Weber Gril Weber SMOKEY JOE Premium 37cm  modrý
darek zdarma
Weber Weber Fireplace - přenosné ohniště

Weber Weber Fireplace - přenosné ohniště

Skladem 4 990 Kč (s DPH)
darek zdarma Video
Weber Gril Weber Smokey Joe Premium 37 cm, krémový

Všechny grily nabídce

Recepty