Perfektní steak

» » » » Perfektní steak

Při grilování získá steak typické mřížkování a aroma, které se rozvine při prudkém opečení, mu dodá optimální chuť. Zkrátka a dobře: perfektní steak.


Připravte si na grilu perfektní steak jako profesionál:

  • První stranu steaku grilujte 4 minuty v přímé grilovací zóně a se zavřeným poklopem.
  • Steak obraťte.
  • Druhou stranu grilujte další 4 minuty v přímé zóně a se zavřeným poklopem.
  • Poté položte steak druhou stranou do nepřímé grilovací zóny a tam grilujte dalších 10 minut se zavřeným poklopem.
  • Potom zkontrolujte pomocí digitálního kapesního teploměru, zda má maso požadovanou vnitřní teplotu a v případě potřeby pokračujte v opékání, dokud steak nebude mít požadovanou vnitřní teplotu (tento postup by neměl trvat déle než 7 minut).
  • Steak sundejte z grilu a nechte 3–5 minut odpočívat na předehřátém talíři. Tím se masové šťávy znovu rozloží a maso zůstane krásně šťavnaté.
  • Nechte si chutnat!

 

Tento recept nejlépe připravíte na grilech Weber

darek zdarma Video
Weber Gril Weber Smokey Joe Premium 37 cm, krémový
darek zdarma
Weber Gril Weber SMOKEY JOE Premium 37cm  modrý
darek zdarma Video
Gril Weber Smokey Joe Premium 37 cm zelený

Gril Weber Smokey Joe Premium 37 cm zelený

Skladem 2 290 Kč (s DPH)

Všechny grily nabídce

Recepty