Perfektní steak

» » » » Perfektní steak

Při grilování získá steak typické mřížkování a aroma, které se rozvine při prudkém opečení, mu dodá optimální chuť. Zkrátka a dobře: perfektní steak.


Připravte si na grilu perfektní steak jako profesionál:

  • První stranu steaku grilujte 4 minuty v přímé grilovací zóně a se zavřeným poklopem.
  • Steak obraťte.
  • Druhou stranu grilujte další 4 minuty v přímé zóně a se zavřeným poklopem.
  • Poté položte steak druhou stranou do nepřímé grilovací zóny a tam grilujte dalších 10 minut se zavřeným poklopem.
  • Potom zkontrolujte pomocí digitálního kapesního teploměru, zda má maso požadovanou vnitřní teplotu a v případě potřeby pokračujte v opékání, dokud steak nebude mít požadovanou vnitřní teplotu (tento postup by neměl trvat déle než 7 minut).
  • Steak sundejte z grilu a nechte 3–5 minut odpočívat na předehřátém talíři. Tím se masové šťávy znovu rozloží a maso zůstane krásně šťavnaté.
  • Nechte si chutnat!

 

Tento recept nejlépe připravíte na grilech Weber

darek zdarma Video
Cestovní gril na dřevěné uhlí ø 37 cm, Weber Smokey Joe, černý

Cestovní gril na dřevěné uhlí ø 37 cm, Weber Smokey Joe, černý

Grilovací rošt ø 37 cm, porcelánem smaltovaný kotel a poklop, zámek poklopu Tuck-N-Carry
Skladem 2 290 Kč (s DPH)
darek zdarma Video
Gril na dřevěné uhlí Weber Original Kettle ø 57 cm, E-5710, černý

Gril na dřevěné uhlí Weber Original Kettle ø 57 cm, E-5710, černý

rošt ø 57 cm, teploměr v poklopu, hluboký popelník
Skladem 5 490 Kč (s DPH)
darek zdarma Video
Gril Weber Compact Kettle 57 cm černý
Skladem 3 990 Kč (s DPH)

Všechny grily nabídce

Recepty

GrilCentrum Modřany

Prodejna otevřena.!

Modřanská 80, P-4, 143 00

Tel: +420 775 402 769

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 08:00 - 19:00
  • Sobota: 10:00 - 14:00

 


GrilCentrum Harfa

Prodejna otevřena.!

Ocelářská 3, P-9, 190 00

Tel: +420 602 308 830

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 09:00 - 19:00
  • Sobota: 10:00 - 14:00

 

Obrázek

Obrázek