Jelení špízy s mátou a bazalkovým tvarohem

» » » » Jelení špízy s mátou a bazalkovým tvarohem

Doba na přípravu: 1 hodina
Gril: Weber Q 200
Pomůcky: dřevěné špízy, struhadlo
Doba grilování: cca 10 minut
Doba na přípravu: 30 minut
Doba na marinování: 20 minut


Suroviny:

  • 400 g jeleního hřbetu
  • 20 sušených meruněk
  • 80 ml červeného portského vína
  • 1 limeta
  • 50 ml červeného vína
  • 5 ml olivového oleje
  • 20 lístečků máty
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • špetka soli
  • dřevěné jehly


Suroviny na bazalkový tvaroh:

  • 250 g tvarohu
  • ½ svazečku bazalky
  • ½ svazečku máty
  • šťáva z 1 limety
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • špetka soli

 

Příprava:

Dáme jehly alespoň na jednu hodinu do vody.  Meruňky namočíme do portského vína. Očištěný jelení hřbet nakrájíme na kostičky o velikosti přibližně 2 x 2 cm. Na jednu jehlu tak připadne 5 kostiček masa. Nastrouháme kůru limety a zamícháme ji do červeného vína s olivovým olejem. Do takto připravené marinády naložíme maso a necháme ho tam přibližně 20 minut.  Kostičky masa osolíme, opepříme a napichujeme na dřevěné jehly střídavě s meruňkami a mátovými lístky.

Bazalku a mátu určenou do tvarohu nakrájíme nadrobno a dobře s tvarohem promícháme. Nakonec ochutíme solí, pepřem a šťávou z limety.


Grilování na nerovnoměrně rozpáleném grilu (dvě teplotní zóny):
Gril Weber Q 200 předehřát na střední teplotu pro přímé grilování. Špízy grilujeme ze dvou stran po dobu asi 3 minut. Potom je položíme do méně rozpálené části grilu a necháme „dojít“. Podáváme na talíři společně s ochuceným tvarohem.

Tento recept nejlépe připravíte na grilech Weber

doprava zdarma darek zdarma
Weber Weber Fireplace - přenosné ohniště

Weber Weber Fireplace - přenosné ohniště

Skladem 4 990 Kč (s DPH)
darek zdarma Video
Weber Gril Weber Smokey Joe Premium 37 cm, černý
doprava zdarma darek zdarma Video
Weber Gril Weber Original Kettle 57 cm E-5710 černý 2019

Všechny grily nabídce

Recepty