Pravidlo 4: Metody grilování

» » » » Pravidlo 4: Metody grilování

Tři základní grilovací techniky

Přímá metoda grilování

Přímé grilování se stejnou teplotou na celém grilovacím roštu. Pro rychlou přípravu klobásek, zeleninových špízů a podobných pokrmů je tato metoda obzvláště vhodná. Doba grilování < 30 minut.

 

Nepřímá metoda grilování

Pro velké kousky, jako např. pečeně nebo celá drůbež, je naproti tomu vhodnější nepřímé grilování. Při tomto způsobu se rozloží zdroje tepla na okraj grilu, a tím se zabrání, aby přímý žár spálil grilovaný pokrm zvenku, dříve než bude hotový uvnitř. Jde o podobný způsob přípravy jako v horkovzdušné troubě. Doba grilování > 30 minut.

Metoda grilování 50/50

polovinu, a tím vzniknou dvě rozdílné tepelné zóny. Velmi vysoká teplota nad zdrojem tepla slouží přitom k předgrilování – v nepřímé zóně se pak pokrm šetrně dopéká. Zvláště středně velké kousky jsou velmi jemné a šťavnaté.


Magazín