Pravidlo 4: Metody grilování

» » » » Pravidlo 4: Metody grilování

Tři základní grilovací techniky

Přímá metoda grilování

Přímé grilování se stejnou teplotou na celém grilovacím roštu. Pro rychlou přípravu klobásek, zeleninových špízů a podobných pokrmů je tato metoda obzvláště vhodná. Doba grilování < 30 minut.

 

Nepřímá metoda grilování

Pro velké kousky, jako např. pečeně nebo celá drůbež, je naproti tomu vhodnější nepřímé grilování. Při tomto způsobu se rozloží zdroje tepla na okraj grilu, a tím se zabrání, aby přímý žár spálil grilovaný pokrm zvenku, dříve než bude hotový uvnitř. Jde o podobný způsob přípravy jako v horkovzdušné troubě. Doba grilování > 30 minut.

Metoda grilování 50/50

polovinu, a tím vzniknou dvě rozdílné tepelné zóny. Velmi vysoká teplota nad zdrojem tepla slouží přitom k předgrilování – v nepřímé zóně se pak pokrm šetrně dopéká. Zvláště středně velké kousky jsou velmi jemné a šťavnaté.


Magazín

GrilCentrum Modřany

Prodejna otevřena.!

Modřanská 80, P-4, 143 00

Tel: +420 775 402 769

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 08:00 - 19:00
  • Sobota: 10:00 - 14:00

 


GrilCentrum Harfa

Prodejna otevřena.!

Ocelářská 3, P-9, 190 00

Tel: +420 602 308 830

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 09:00 - 19:00
  • Sobota: 10:00 - 14:00

 

Obrázek

Obrázek