Nůž šéfkuchaře 205 mm, SOK Olive Spider Net - K-H199
Nůž šéfkuchaře s 20,5 cm čepelí z 67 vrstev damaškové oceli a rukojetí z olivového dřeva Více informací
cena bez DPH: 2 478 Kč Skladem
Výrobce | SOK |
---|---|
Kód | DKH199 |
MOC | 2 999 Kč (s DPH) |
2 478 Kč (bez DPH) |
Japonský nůž šéfkuchaře, SOK Chef Olive Spider Net
Nůž šéfkuchaře je pro své všestranné možnosti využití mimořádně oblíbený mezi profesionálními kuchaři. Díky tomu, že se hřbet nože a ostří zužují do špičky, má ideální tvar pro každý druh krájení. Je vhodný pro porcování masa, krájení ryb, plátkování, čištění masa a ryb nebo krájení ovoce a zeleniny. Výše položený hrot umožňuje i kolébkové krájení bylinek nebo ořechů.
Čepel nože je tvořena jádrem z damascénské oceli VG-10 (o tvrdosti přibližně 62 HRC), které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, které čepeli propůjčují mimořádnou odolnost a houževnatost. Dokonale vyvážená, přesně zúžená čepel japonského tvaru s třpytivým damascénským vzorem SPIDER NET minimalizuje tření při řezu a tím zabraňuje ulpívání krájeného materiálu k čepeli.
Rukojeť je vyrobena z překrásného olivového dřeva, které je barevně velmi atraktivní a velmi žádané. Dřevo lze krásně leštit, je pevné a tvrdé, proto se často nazývá "krásou, která nestárne". Trojité nýtování zajišťuje dokonalou pevnost, stabilitu a spojení damaškového ostří a rukojeti, středový nýt je navíc zdobený znakem samurajů. Rukojeť je navržena tak, aby dokonale padla do ruky a poskytovala maximální pohodlí při práci. Nůž je dokonale vyvážený, což zabraňuje únavě rukou a zajišťuje maximální kontrolu a přesnost.
Parametry nože:
- Ocel: VG10 Damascus, 62 HRC
- Délka čepele: 205 mm
- Délka rukojeti: 120 mm
- Celková délka: 335 mm
- Hmotnost: 239 g
- Dodáváno v dárkové kazetě
Ostření a údržba:
- Pro každodenní vytažení ostří používejte ocílku.
- Pro ostření používejte diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi, obraťte se na profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
- Nože z damaškové oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí! Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
- Japonské nože nikdy nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin! Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
- Chraňte nože a jejich ostří před pádem nebo nárazem!
- K uložení nožů používejte magnetickou lištu nebo stojánek.
Pavučina na čepeli ...
... a překrásná rukojeť
Materiál rukojeti: | olivové dřevo |
---|