Nůž šéfkuchaře 205 mm, SOK Olive Spider Net - K-H199

Skladem novinka

Nůž šéfkuchaře s 20,5 cm čepelí z 67 vrstev damaškové oceli a rukojetí z olivového dřeva Více informací

cena: 2 999 Kč (vč. DPH)
cena bez DPH: 2 478 Kč
Výrobce SOK
Kód DKH199
MOC 2 999 Kč (s DPH)
2 478 Kč (bez DPH)
kulinářské umění

Japonský nůž šéfkuchaře, SOK Chef Olive Spider Net

Nůž šéfkuchaře je pro své všestranné možnosti využití mimořádně oblíbený mezi profesionálními kuchaři. Díky tomu, že se hřbet nože a ostří zužují do špičky, má ideální tvar pro každý druh krájení. Je vhodný pro porcování masa, krájení ryb, plátkování, čištění masa a ryb nebo krájení ovoce a zeleniny. Výše položený hrot umožňuje i kolébkové krájení bylinek nebo ořechů.

Čepel nože je tvořena jádrem z damascénské oceli VG-10 (o tvrdosti přibližně 62 HRC), které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, které čepeli propůjčují mimořádnou odolnost a houževnatost. Dokonale vyvážená, přesně zúžená čepel japonského tvaru s třpytivým damascénským vzorem SPIDER NET minimalizuje tření při řezu a tím zabraňuje ulpívání krájeného materiálu k čepeli.

Rukojeť je vyrobena z překrásného olivového dřeva, které je barevně velmi atraktivní a velmi žádané. Dřevo lze krásně leštit, je pevné a tvrdé, proto se často nazývá "krásou, která nestárne". Trojité nýtování zajišťuje dokonalou pevnost, stabilitu a spojení damaškového ostří a rukojeti, středový nýt je navíc zdobený znakem samurajů. Rukojeť je navržena tak, aby dokonale padla do ruky a poskytovala maximální pohodlí při práci. Nůž je dokonale vyvážený, což zabraňuje únavě rukou a zajišťuje maximální kontrolu a přesnost.

 

Parametry nože:
  • Ocel: VG10 Damascus, 62 HRC
  • Délka čepele: 205 mm
  • Délka rukojeti: 120 mm
  • Celková délka: 335 mm
  • Hmotnost: 239 g
  • Dodáváno v dárkové kazetě

 

Ostření a údržba:
  • Pro každodenní vytažení ostří používejte ocílku.
  • Pro ostření používejte diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi, obraťte se na profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
  • Nože z damaškové oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí! Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • Japonské nože nikdy nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin! Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
  • Chraňte nože a jejich ostří před pádem nebo nárazem!
  • K uložení nožů používejte magnetickou lištu nebo stojánek.

 

Pavučina na čepeli ...Damascénský vzor

... a překrásná rukojeťRukojeť z olivového dřeva

Materiál rukojeti: olivové dřevo

Kuchyňské nože

GrilCentrum Modřany

Modřanská 80, P-4, 143 00

Tel: +420 775 402 769

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 09:00 - 19:00
  • Sobota: 10:00 - 14:00

 

GrilCentrum WEBER Harfa

Ocelářská 3, P-9, 190 00

Tel: +420 602 308 830

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 09:00 - 19:00
  • Sobota: 10:00 - 14:00

 

Servisní technik značky WEBER:

Lukáš Křupala Tel: 734242081

 

 

Obrázek