Nůž Santoku Blue, Dellinger Resin Future - K-H189

Skladem novinka

Kuchařský nůž Santoku s 17 cm čepelí z 67 vrstev damaškové oceli a rukojetí z epoxidové pryskyřice Více informací

cena: 2 999 Kč (vč. DPH)
cena bez DPH: 2 478 Kč
Výrobce Dellinger
Kód DKH189
MOC 2 999 Kč (s DPH)
2 478 Kč (bez DPH)
kulinářské umění

Japonský kuchařský nůž Blue Santoku, Dellinger Resin Future

Nůž Santoku je vhodný k běžnému krájení všech potravin - od zeleniny a ovoce až po maso. Japonské slovo "santoku" znamená "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto stylu nože a druhu řezů, kterými vyniká (řezání, rozkrájení a mletí). Čepel u nožů Santoku je širší než u ostatních kuchařských nožů a vyznačuje se odlišnou geometrií a kulatější špičkou. Lesklá, kvalitní ocel v kombinaci s rukojetí z barvené pryskyřice tvoří perfektní pár a konečný výsledek je téměř dokonalý. Každý nůž je ručně broušený a dosahuje vysoké ostrosti.

Čepel nožů z řady Resin Future je tvořena jádrem z damascénské oceli VG10 (o tvrdosti přibližně 62 HRC), které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, které čepeli zajišťují mimořádnou odolnost a houževnatost. Dokonale vyvážená, přesně zúžená čepel japonského tvaru s třpytivým damascénským vzorem STORMY WAVES minimalizuje tření při řezu a tím zabraňuje přilepení krájeného materiálu k čepeli.

Rukojeť nožů z řady Resin Future je vyrobena z překrásné epoxidové pryskyřice, probarvené alkoholovými pigmenty, které mohou časem měnit barvu. Pryskyřice je voděodolná, zcela bez zápachu a nevyžaduje prakticky žádnou údržbu. Nezačne v průběhu času oxidovat a zůstane stejně tvrdá a pevná jako v den, kdy jste si nůž pořídili. Trojité nýtování zajišťuje dokonalou pevnost, stabilitu a spojení damaškového ostří a rukojeti. Rukojeť je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržená pro mimořádně bezpečné a pohodlné používání.

 

Parametry nože:

  • Ocel: VG10 Damascus, 62 HRC
  • Délka čepele: 170 mm
  • Délka rukojeti: 115 mm
  • Celková délka: 300 mm
  • Hmotnost: 230 g
  • Dodáváno v dárkové kazetě

 

Ostření a údržba:

  • Pro každodenní vytažení ostří používejte ocílku.
  • Pro ostření používejte diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi, obraťte se na profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
  • Nože z damaškové oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí! Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • Japonské nože nikdy nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin! Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
  • Chraňte nože a jejich ostří před pádem nebo nárazem!
  • K uložení nožů používejte magnetickou lištu nebo stojánek.

 

Materiály a ostrost zůstávají. Mění se jen barva rukojeti.

Videa


Kuchyňské nože

GrilCentrum Modřany

Modřanská 80, P-4, 143 00

Tel: +420 775 402 769

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 09:00 - 19:00

 

GrilCentrum WEBER Harfa

Ocelářská 3, P-9, 190 00

Tel: +420 602 308 830

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 09:00 - 19:00

 

 

Obrázek