Nůž Nakiri 170 mm, SOK Olive Sunshine Damascus - K-HOK7C

Skladem novinka

Nůž Nakiri s 17 cm čepelí z 67 vrstev damaškové oceli a rukojetí z olivového dřeva Více informací

cena: 2 899 Kč (vč. DPH)
cena bez DPH: 2 395 Kč
Výrobce SOK
Kód DKHOK7C
MOC 2 899 Kč (s DPH)
2 395 Kč (bez DPH)
kulinářské umění

Japonský kuchařský nůž Nakiri, SOK Olive Sunshine Damascus

Nůž na zeleninu Nakiri svým tvarem připomíná sekáček na maso. S ostřím dlouhým 170 mm snadno nakrájíte veškerou zeleninu na drobné kostičky nebo proužky. Nůž Nakiri je vhodný i pro krájení a sekání tvrdé zeleniny jako je zelí nebo kapusta. Výška čepele Vám umožní nakrájenou surovinu jednoduše nabrat a přenést do hrnce či pánve.

Čepel nožů ze série SOK Olive Sunshine Damascus je tvořena jádrem z damascénské oceli VG-10 (o tvrdosti přibližně 61 HRC), které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, zajišťujících mimořádnou odolnost a houževnatost. Na čepeli je tak možné vidět jednotlivé vrstvy, které vytváří jedinečný, neopakovatelný a třpytivý damascénský vzor SUNSHINE.

Rukojeť je vyrobena z překrásného olivového dřeva, které je barevně velmi atraktivní a velmi žádané. Dřevo lze krásně leštit, je pevné a tvrdé, proto se často nazývá "krásou, která nestárne". Rukojeti jsou navrženy tak, aby dokonale padly do ruky a poskytovaly maximální pohodlí při práci. Nože jsou dokonale vyvážené, což zabraňuje únavě rukou a zajišťuje maximální kontrolu a přesnost.

 

Parametry nože:
  • Ocel: VG10 Damascus, 61 HRC
  • Délka čepele: 170 mm
  • Délka rukojeti: 115 mm
  • Celková délka: 305 mm
  • Hmotnost: 226 g
  • Dodáváno v dárkové kazetě

 

Ostření a údržba:
  • Pro každodenní vytažení ostří používejte ocílku.
  • Pro ostření používejte diamantové a vodní brusné kameny. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi, obraťte se na profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
  • Nože z damaškové oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí! Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • Japonské nože nikdy nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin! Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
  • Chraňte nože a jejich ostří před pádem nebo nárazem!
  • K uložení nožů používejte magnetickou lištu nebo stojánek.

 

Paprsky slunce na čepeli ...Damascénský vzor

... a ta rukojeťRukojeť z olivového dřeva

Materiály a ostrost zůstávají. Mění se jen tvar, velikost a celková hmotnost.Modelová řada

Materiál rukojeti: olivové dřevo

Kuchyňské nože

GrilCentrum Modřany

Modřanská 80, P-4, 143 00

Tel: +420 775 402 769

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 09:00 - 19:00

 

GrilCentrum WEBER Harfa

Ocelářská 3, P-9, 190 00

Tel: +420 602 308 830

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 09:00 - 19:00

 

 

Obrázek