Nůž Nakiri 170 mm, SOK Olive Sunshine Damascus - K-HOK7C
Nůž Nakiri s 17 cm čepelí z 67 vrstev damaškové oceli a rukojetí z olivového dřeva Více informací
cena bez DPH: 2 395 Kč Skladem
Výrobce | SOK |
---|---|
Kód | DKHOK7C |
MOC | 2 899 Kč (s DPH) |
2 395 Kč (bez DPH) |
Japonský kuchařský nůž Nakiri, SOK Olive Sunshine Damascus
Nůž na zeleninu Nakiri svým tvarem připomíná sekáček na maso. S ostřím dlouhým 170 mm snadno nakrájíte veškerou zeleninu na drobné kostičky nebo proužky. Nůž Nakiri je vhodný i pro krájení a sekání tvrdé zeleniny jako je zelí nebo kapusta. Výška čepele Vám umožní nakrájenou surovinu jednoduše nabrat a přenést do hrnce či pánve.
Čepel nožů ze série SOK Olive Sunshine Damascus je tvořena jádrem z damascénské oceli VG-10 (o tvrdosti přibližně 61 HRC), které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, zajišťujících mimořádnou odolnost a houževnatost. Na čepeli je tak možné vidět jednotlivé vrstvy, které vytváří jedinečný, neopakovatelný a třpytivý damascénský vzor SUNSHINE.
Rukojeť je vyrobena z překrásného olivového dřeva, které je barevně velmi atraktivní a velmi žádané. Dřevo lze krásně leštit, je pevné a tvrdé, proto se často nazývá "krásou, která nestárne". Rukojeti jsou navrženy tak, aby dokonale padly do ruky a poskytovaly maximální pohodlí při práci. Nože jsou dokonale vyvážené, což zabraňuje únavě rukou a zajišťuje maximální kontrolu a přesnost.
Parametry nože:
- Ocel: VG10 Damascus, 61 HRC
- Délka čepele: 170 mm
- Délka rukojeti: 115 mm
- Celková délka: 305 mm
- Hmotnost: 226 g
- Dodáváno v dárkové kazetě
Ostření a údržba:
- Pro každodenní vytažení ostří používejte ocílku.
- Pro ostření používejte diamantové a vodní brusné kameny. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi, obraťte se na profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
- Nože z damaškové oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí! Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
- Japonské nože nikdy nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin! Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
- Chraňte nože a jejich ostří před pádem nebo nárazem!
- K uložení nožů používejte magnetickou lištu nebo stojánek.
Paprsky slunce na čepeli ...
... a ta rukojeť
Materiály a ostrost zůstávají. Mění se jen tvar, velikost a celková hmotnost.
Materiál rukojeti: | olivové dřevo |
---|