Mistrovská sada 3 kuchyňských nožů, Dellinger JOSHI Sakura - K-H81
Mistrovská sada 3 nádherných damaškových nožů (nůž šéfkuchaře, nůž Nakiri a univerzální nůž) v dřevěné dárkové kazetě. Více informací
cena bez DPH: 6 610 Kč Skladem
Výrobce | Dellinger |
---|---|
Kód | DKH81 |
MOC | 7 999 Kč (s DPH) |
6 610 Kč (bez DPH) |
Mistrovská 3dílná sada kuchyňských nožů Dellinger JOSHI Sakura v dárkové kazetě, včetně brusného kamene #1000/6000
Překrásná sada 3 nožů Dellinger JOSHI Sakura z japonské damaškové oceli VG-10 s působivou kresbou sakury na ostří nožů.
Velmi ostré a tvrdé řezné jádro z japonské oceli VG-10 je velmi dobře chráněno proti korozi, tím že je vloženo mezi 66 vrstev 2 nerezových damascénských ocelí SS316, které čepeli propůjčují mimořádnou odolnost a houževnatost. Čepel prochází kalením ve velmi přesných vakuových pecích, každý nůž je dále ručně broušený a při tvrdosti okolo 61 HRC dosahuje mimořádné až extrémní ostrosti.
Osmihranná ergonomická rukojeť je vyrobena ze stabilizovaného dřeva Palisandru a Ebenu. Je ozdobena středovým mozaikovým nýtem a vždy pečlivě ručně leštěná. Speciálně navržený tvar záštity je vhodný pro asijský úchop nože.
Sada nožů z japonské damaškové oceli s působivou kresbou, která připomíná květy slavné japonské třešně, je ideálním dárkem pro kohokoliv, kdo se často pohybuje v kuchyni a krájení je pro něj něco víc než jen nutné zlo.
Upozornění: Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus z damascénské oceli je originální a nenapodobitelný, proto Váš nůž nemusí vypadat přesně jako na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale vizuálně se může mírně lišit.
Obsah sady:
- Nůž Kiritsuke Gyuto - nůž šéfkuchaře, délka ostří 210 mm
- Nůž Nakiri - nůž na zeleninu, délka ostří 170 mm
- Nůž Utility - univerzální nůž, délka ostří 125 mm
- Brusný kámen, hrubost #1000/6000
- Úhlová svěrka pro snadnější ostření
- Dárková kazeta
Ostření a údržba:
- Pro každodenní vytažení ostří používejte ocílku.
- Pro ostření používejte diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi, obraťte se na profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
- Nože z damaškové oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí! Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
- Japonské nože nikdy nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin! Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
- Chraňte nože a jejich ostří před pádem nebo nárazem!
- K uložení nožů používejte magnetickou lištu nebo stojánek.