Kurz grilování BBQ House - GA 105

Skladem

01.06.2022

k dispozici 30 míst

2 500 Kč
2 066 Kč (bez DPH)
Výrobce Weber
kulinářské umění

CO BUDEME GRILOVAT

Pečená krkovice v bylinkové krustě

Směs bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka)

120g česneku

2,5kg vepřové krkovice

2 šalotka

4 snítky tymiánu

Omáčka:

100ml bílý ocet balsamico

100ml suché bílé víno

40g třtinový cukr

10g sůl

Krkovici potřeme směsí bylinek a česneku, osolíme a maso prošpikujeme česnekem. Přísady pro omáčku promícháme v misce. Grilovat budeme v peletkovém grilu SmokeFire, který si rozpálíme na 140°C. Krkovici vložíme do pekáčku, silně potřete omáčkou, přikryjeme alobalem a zvolna pečeme. Každých 20 minut potíráme omáčkou a výpekem. Po 3 hodinách sundáme alobal a zvýšíme teplotu na 180°C a dopečeme kůrku. Po vyndání z grilu necháme 10 minut odpočinout a následně servírujeme.

 

Brambory Parisienne na rozmarýnu

2,5kg Parisienne brambory

1 kostka másla

1 snítka rozmarýnu

Sůl

Pepř

Brambory omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Do grilu vložíme WEBER WOK a rozpálíme na 200°C. Vložíme kostku másla a necháme ji rozpustit. Přidáme brambory a najemno nakrájený rozmarýn. Za občasného míchání počkáme až se brambory dostatečně opečou a podáváme.

 

Hovězí steak s pepřovou/houbovou omáčkou

500g Hovězí steak

Sůl Maldon

Čerstvý pepř

Olivový olej

 

Pepřová omáčka:

Máslo

Zelený pepř ve slaném nálevu

30% smetana

Houbová omáčka:

Máslo

Šalotka

Sůl

Houby

 

Gril rozpálíme na 250°C naneseme NON-STICK SPRAY na rošt. Maso pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme na rozpálený gril. Cca po 4-5 minutách maso otočíme a grilujeme dalších cca 3-4 minuty. Poté maso přesuneme na grilovací mřížku a necháme cca 3 minuty. Následně maso přendáme do misky a přikryjeme alobalem. POZOR: maso musí mít vzduch. Nakonec maso posolíme solí Maldon a můžeme filírovat.

Pepřová omáčka: V malém hrnci rozehřejeme trochu másla, přidáme zelený pepř, sůl a přilijeme smetanu. Necháme lehce probublat a podáváme.

Houbová omáčka: V malém hrnci rozehřejeme trochu másla, přidáme šalotku, osolíme, vložíme houby a restujeme. Poté přilijeme smetanu a lehce opepříme. Hotovo

 

Vafle s jahodami a šlehačkou

Vafle:

1 lžíce cukr

3 lžíce oleje

4 vejce

2dcl mléka

1 prášek do pečiva

2 hrnky polohrubé mouky

1 vanilkový cukr

Šlehačka:

600ml smetana na šlehání

200g mascarpone

80g moučkový cukr

1 lžička vanilkový cukr

Ozdoba:

400g čerstvých jahod

 

Vše na vafle smícháme ve vláčné těsto. Do grilu vložíme WEBER vaflovač a necháme rozpálit. Těsto vlijeme do vaflovače a opečeme z obou stran. Mezitím vyšleháme šlehačku a vmícháme do ní mascarpone a cukr. Hotové vafle potřeme šlehačkou a ozdobíme čerstvými jahodami.


Grily

GrilCentrum Modřany

Modřanská 80, P-4, 143 00

Tel: +420 775 402 769

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 09:00 - 19:00

 

GrilCentrum WEBER Harfa

Ocelářská 3, P-9, 190 00

Tel: +420 602 308 830

Otevírací doba:

  • Po - Pá: 09:00 - 19:00

 

 

Obrázek