Kuchařský nůž Kiritsuke 155 mm, SOK Olive Sunshine Damascus - K-HOK6CH
Nůž Kiritsuke s 15,5 cm čepelí z 67 vrstev damaškové oceli a rukojetí z olivového dřeva Více informací
cena bez DPH: 1 569 Kč Skladem
Výrobce | SOK |
---|---|
Kód | DKHOK6CH |
MOC | 1 899 Kč (s DPH) |
1 569 Kč (bez DPH) |
Japonský kuchařský nůž Kiritsuke, SOK Olive Sunshine Damascus
Japonský kuchařský nůž Kiritsuke s všestrannými možnostmi využití. Díky tomu, že se hřbet nože a ostří zužují do špičky, má ideální tvar pro každý druh krájení. Je vhodný pro porcování masa, krájení ryb, plátkování, čištění masa a ryb, ovoce a zeleniny. Výše položený hrot Vám umožní i kolébkové krájení bylinek nebo ořechů.
Čepel nožů ze série SOK Olive Sunshine Damascus je tvořena jádrem z damascénské oceli VG-10 (o tvrdosti přibližně 61 HRC), které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, zajišťujících mimořádnou odolnost a houževnatost. Na čepeli je tak možné vidět jednotlivé vrstvy, které vytváří jedinečný, neopakovatelný a třpytivý damascénský vzor SUNSHINE.
Rukojeť je vyrobena z překrásného olivového dřeva, které je barevně velmi atraktivní a velmi žádané. Dřevo lze krásně leštit, je pevné a tvrdé, proto se často nazývá "krásou, která nestárne". Rukojeti jsou navrženy tak, aby dokonale padly do ruky a poskytovaly maximální pohodlí při práci. Nože jsou dokonale vyvážené, což zabraňuje únavě rukou a zajišťuje maximální kontrolu a přesnost.
Parametry nože:
- Ocel: VG10 Damascus, 61 HRC
- Délka čepele: 155 mm
- Délka rukojeti: 115 mm
- Celková délka: 290 mm
- Hmotnost: 172 g
- Dodáváno v dárkové kazetě
Ostření a údržba:
- Pro každodenní vytažení ostří používejte ocílku.
- Pro ostření používejte diamantové a vodní brusné kameny. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi, obraťte se na profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
- Nože z damaškové oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí! Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
- Japonské nože nikdy nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin! Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
- Chraňte nože a jejich ostří před pádem nebo nárazem!
- K uložení nožů používejte magnetickou lištu nebo stojánek.
Paprsky slunce na čepeli ...
... a ta rukojeť
Modelová řada:
Materiál rukojeti: | olivové dřevo |
---|