Sleva 3% Highlife Vysoký roštěnec bez kosti - Rib Eye, cca 2 kg

Highlife Vysoký roštěnec bez kosti - Rib Eye, cca 2 kg

Kód produktu: IFC 5300
Výrobce: Highlife
660 Kč 643 Kč
není skladem
Mám zájem o toto zboží
Mám zájem o toto zboží

Cena produktu není garantovaná a po opětovném naskladnění se může změnit dle aktuálních cen od výrobce.


Popis produktu

Novinka - rozvoz
po Praze za 150 Kč

 

Udaná cena je za 1 Kg

 

Popis:- Pochází z přední čtvrtě.- Obsahuje svaly: M. trapezius thoracis, M. latissimus dorsi, M. illiocostalis, M.longissimus dorsi, M. multifidus dorsi, M. serratus dorsalis, M.M. intercostali a M.M.levatori costarum
Použití:Vysoký roštěnec z uruguayského hovězího masa je vhodný pro přípravu těchnejkvalitnějších steaků. Maso je po úpravě velmi křehké a vyznačuje se lahodnou chutía vynikající vůní.Doporučujeme steaky nakrájené na tloušťku cca 3 cm vložit na rozpálený tál nebolitinovou pánev s minimálním množstvím tuku. Pro dosažení steaku "medium" se steak opéká2-5 minut z každé strany. Aby nedocházelo ke ztrátě šťávy, je důležité, aby při obracenísteaků nedošlo k jejich propíchnutí (například vidličkou).Vynikajícím způsobem úpravy tohoto masa je také grilování přímo na roštu nad žhavýmuhlím.

 

Vysoký roštěnec – Rib Eye
kuchyňská úprava: steak
· Maso po vyjmutí z vakuového balení osušte utěrkou a nechejte přibližně hodinu vydýchat
a vytemperovat na pokojovou teplotu.
· Steaky nakrájené na tloušťku minimálně 3 cm vložte na rozpálený gril nebo teflonovou
pánev bez použití tuku i bez jakéhokoliv koření a soli.
· Po opečení povrchu z obou stran snižte teplotu grilování. Steak opékáme za pravidelného
obracení cca 4-6 minut z každé strany podle požadovaného stupně propečení (rare,
medium, well done). Aby nedocházelo ke ztrátě šťávy, je důležité, aby při obracení steaků
nedošlo k jejich propíchnutí (například vidličkou).
· Jako indikace správně připraveného steaku je okamžik, kdy tukové oko ve středu Rib Eye
je měkké.
· Po upečení maso ochuťte čerstvým pepřem a solí.