Pokud dojde ke vznícení, vypněte hořáky a posuňte grilovaný pokrm na jinou část grilovací plochy. Plameny velmi brzo uhasnou samy. Pak gril znovu zapalte.
Nikdy nehaste plameny vodou!
Nasazením poklopu na gril a zavřením regulátorů cirkulace vzduchu dojde k uhašení kotlového grilu. V případě plynového grilu uzavřete ventily.
Mějte pro jistotu připravený hasicí přístroj.
Nikdy nevkládejte do nálevky žádnou fólii. Mohla by bránit bezproblémovému odtoku tuku do misky na odkapávající tuk. Tuk má tendence zachycovat se v záhybech fólie a vznítit se.
Umístěte gril minimálně 3 metry od hořlavého materiálu.
Nikdy neužívejte gril vevnitř, v garáži či pod jakýmkoli přístřeškem.
Nikdy nepoužívejte líh či jiné tekuté podpalovače.
Dbejte na to, aby děti a domácí zvířata byla v bezpečné vzdálenosti od grilu.
Po ukončení grilování na kotlovém grilu uzavřete gril poklopem a zavřete i všechny regulátory cirkulace vzduchu.
U plynového grilu uzavřete po grilování ventily a odpojte plynovou lahev.